Una instal·lació fotovoltaica té un funcionament elèctric molt senzill. En aquest post resoldrem els dubtes principals que puguin ocórrer.
Les plaques solars connecten en corrent continua a l'inversor, i aquest connecta a la xarxa després d'haver transformat la corrent continua a corrent alterna.
Per lo tant, l'inversor controla l'injecció energia a la xarxa, com ho fa?
L'inversor copia la tensió i freqüència de la xarxa. En si, l'inversor no pot crear una xarxa elèctrica independent, simplement copia els paràmetres d'una xarxa existent i injecta tota l'energia que prove de les plaques. Llavors, la física s'ocupa de la resta.
Podem pensar en l'electricitat com un riu o canal, l'inversor seria un element que aporta aigua (injecció) i una televisió un element que treu aigua (caiguda de tensió). L'inversor injecta electricitat i la televisió, una vegada oberta, crea una caiguda de tensió i treu electricitat de la xarxa. De moment senzill, però tenim un element bidireccional que actua com a inversor i com a televisió, el comptador de la llum (o punt frontera)
El comptador de la llum, té una tensió constant, actua sempre en funció dels altres elements de la xarxa interior de la casa o empresa.
Si tenim un inversor injectant electricitat i "sobra" electricitat a la xarxa interior, el comptador de la llum llegeix en negatiu (exportació) i compta els kW que "surten" de la xarxa interior de la nostra instal·lació.
Si com a contrapartida el nostre inversor està injectant poca o gens d'electricitat i "falta" electricitat, el comptador de la llum actua com a injector i ens dóna (importa) l'electricitat que necessitem.