Per fi veiem la llum al final del camí. Els consumidors d’energia solar fotovoltaica podran compensar la seva producció sobrant en iniciar l’any 2020. La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha publicat els protocols de comunicació requerits per les empreses distribuïdores i comercialitzadores d’electricitat facin els càlculs necessaris per la compensació per la llum excedent.
Aquest tràmit que tots els usuaris reclamen fa molt temps està dins del Reial Decret 244/2019 i estableix un mecanisme per a què l’energia d’autoconsum que no utilitza el mateix habitatge, pugui ser bonificada i entregada a la xarxa pública d’electricitat.
Podem acollir-se en aquesta bonificació instal·lacions de plaques solars amb una potència inferior a 100 kW, sense que suposi cap càrrega administrativa o fiscal addicional a les que suporten els consumidors, només clarifiquen que obtindran un estalvi en haver amortitzat el sistema automàtic de generació d’energia renovable.
El decret va marcar un màxim de tres mesos perquè el Regulador adaptes els protocols de comunicació entre les empreses del sector energètic en aquest tràmit de la compensació.
Després de fer-ho oficial el mes d’agost i acabar sense cap acord, avui s’han publicat els protocols gràcies a la feina realitzada pels tècnics de la CNMC i l’aprovació del seu Consell.
El 2020 totes les comercialitzadores estaran obligades a compensar l’energia sobrant

Ara mateix la pilota està a la teulada de les distribuïdores i comercialitzadores de la llum com Som Energia, Endesa, Naturgy o CatLlum. Aquestes empreses disposen d’un període d’un mes per adaptar els seus sistemes amb la nova informació i els nous protocols per començar a bonificar l’energia sobrant a l’inici de l’any 2020.
El decret aprovat i en el que treballen, preveu una ordre ministerial pels excedents de les instal·lacions solars, en comptes d’enviar-ho a la xarxa elèctrica, es comparteixin entre la mateixa instal·lació elèctrica, com pot ser un clar exemple, una comunitat de veïns.
El govern vol el control i evolució de l’energia solar generada

El Ministeri per la Transició Ecològica ha publicat un seguit de protocols perque les empreses distribuïdores i comercialitzadores guardin i comparteixin informació de manera anual sobre les instal·lacions d’autoconsum connectades per saber quina tecnologia fan servir, quina potència disposen, quina energia ha generat 100% renovable, quina quantitat d’energia ha connectat a la xarxa i un llarg etcètera per controlar l’evolució de les energies renovables en l’àmbit estatal.
Avancem cap al model d’energia solar d’autoconsum plegats, si voleu fer el canvi, som la vostra solució

A Becquel treballem per potenciar les instal·lacions de plaques solars per l’autoconsum. Som especialistes en aquest camp i volem fer-ho arribar a tothom. Podeu trobar tota la informació al web o visitar les instal·lacions realitzades. A més, us invitem a venir a visitar-nos a les oficines, trucar-nos o assistir a les xerrades que realitzem als municipis que volen organitzar compres solars col·lectives.
Per treballar i oferir-vos un estudi sense cap cost només us demanem una factura de la llum i després vosaltres decidiu fer el canvi amb nosaltres o amb una altra empresa especialitzada en el sector, però us animem a fer el salt a l’energia renovable per l’autoconsum!