Quins són els països líders en energies renovables a Europa?

països líders en energies renovables

Ara que estem en emergència climàtica oficialment, ja que la Generalitat de Catalunya ho va fer oficial ja farà un mes. Ens toca cercar a la Unió Europea quins països són els líders en energies renovables i quins van a la cua.

La Unió Europea té com a objectiu comú arribar a generar el 20% de l’energia amb fonts d’energia neta abans de finalitzar l’any 2020. Encara que les previsions puguin semblar inassolibles cada cop som més propers a fer-ho real i el camí va obrint fronteres entremig dels gasos contaminants i explotacions no-renovables i segures.

Els països líders en energies renovables a Europa

Segons l’últim estudi de la Unió Europea trobem que els països més avançats en energies renovables són:

  1. Suecia
  2. Finlandia
  3. Latvia
  4. Dinamarca
  5. Austria
  6. Estonia
  7. Portugal
  8. Croacia
  9. Lituania
  10. Romania

Després d’aquests deu països a l’avantguarda ens trobem amb Eslovènia, Bulgària, Itàlia i Espanya que queden al mig de la taula oficial de la Unió Europea.

Tota aquesta gràfica està basada en l’estimació que marca la Unió Europea per cada país fins a l’any 2020. Si ens hi fixem en detall els països que han passat el dia d’avui la seva estimació són: Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Àustria, Estònia, Croàcia, Lituània, Romania, Bulgària, Itàlia, Hongria i República Txeca.

A més, genera tota aquesta informació després de calcular tots els tipus d’energies renovables que disposem ( energia eòlica, energia solar (tèrmica, fotovoltaica i concentrada), hidroelèctrica, geotèrmica, biocombustibles, bombes de calor i la part renovable dels residus.

A Becquel ajudem a realitzar el canvi cap a les energies renovables. Som especialistes en energia solar. Si necessiteu més informació o voleu un estudi per saber com seria la vostra instal·lació d’energia solar no dubteu en contactar mitjançant les xarxes socials o la pàgina web corporativa.