Com és el procés per fer el canvi a l'energia solar

ventajas de la energía solar

Si t'estàs plantejant instal·lar panells fotovoltaics a la teva casa o empresa, però no tens clar com és el procés, aquí et contem què necessesites per fer-ho i com podries financiar-ho

Què necessites per la instal·lació

El primer que has de saber és que per poder fer el canvi a l'energia solar no necessitas volver a donar d'alta la llum ni fer cap tràmit com podria ser el canvi de titularitat, sino que podràs fer-ho directament amb el teu contracte. 

La instal·lació del teu propi sistema d'autoconsum necessita els següents components:

Passos necessaris

Una vegada coneixem els elements que necessitem, s'ha de saber quins passos hem de seguir fins la instal·lació final:

Subvencions i altres formes de financiació

Gràcies als objectius establerts per la Unió Europea per al 2030 en relació a les energies renovables, existeixen diferents mesures de promoció de l'autoconsum entre les que destaquen les subvencions inicials per poder realitzar el canvi a l'energia solar i els beneficis fiscals que reben aquells que les col·loquen.

Concretament a Espanya totes les comunitats autònomes compten amb aquest tipus de subvencions que en províncies com Sevilla o Barcelona arriben inclús al 50% del cost. Per la seva realització, normalment també es pot demanar un préstec a la pròpia empresa instal·ladora.