Podem instal·lar plaques fotovoltaiques damunt de l'aigua?

plaques fotovoltaiques damunt l'aigua

Nova modalitat d'instal·lació dels mòduls solars, damunt de l'aigua

Sabem que podem gaudir de l'energia fotovoltaica mitjançant diferents maneres d'instal·lació; ja sigui en teulades o amb bases al terra. Ara ja comencem a veure altres formes de muntatge com pot ser instal·lar plaques fotovoltaiques damunt de l'aigua.

Segons els analistes del sector, l'any 2050 l'energia solar serà la font d'energia predominant del planeta. El cost de la producció s'espera que sigui de 2 cèntims d'euro per kilowatt l'hora i l'únic impediment en la seva extensió podria arribar ser la superfície ja ocupada per aquesta eina d'explotació d'energies renovables.

Des de ja fa uns mesos que s'han començat a veure noves zones on instal·lar panells solars per poder experimentar amb nous llocs. Aquests espais són llacs, embassaments o espais d'aigua controlada. Ja es va comprovar amb anterioritat que les plaques fotovoltaiques damunt d'aquest tipus de superfície són igual de fiables, ofereixen el mateix rendiment i la mateixa qualitat que les instal·lacions que disposem en superfícies de terra.

Instal·lar plaques fotovoltaiques damunt l'aigua és segur i contribueix en el manteniment d'ella

A més d'aprofitar espais "morts", oferim una solució enorme en aplicar-ho en aigua dolça. En posicionar els panells damunt de l'aigua, reduïm la fotosíntesi i les algues que hi ha als embassaments desapareixen. I també, reduïm l'evaporació de l'aigua, la qual cosa ajudarà molt en èpoques de sequera.

Així mateix, el procés d'instal·lació és igual de ràpid que en qualsevol altra planta solar fotovoltaica i fins i tot pot semblar més segur ja que és de difícil accès.

A Espanya l'empresa Saclima va realitzar una de les primeres instal·lacions de mòduls fotovoltaics damunt de l'aigua i podeu trobar tota la informació de la instal·lació en el seu lloc web si esteu interessats.

Una altra instal·lació ha estat en mans de Ferrovial, a Múrcia, la qual disposa de 1480 panells solars damunt d'un embassament controlat.

A la nostra empresa instal·lem panells solars fotovoltaics a qualsevol ubicació i estem oberts a tot tipus de propostes. Hem d'anar donant diferents alternatives per poder ser competitius en un futur.