El manteniment per la teva planta solar industrial

Cada dia les empreses decideixen instal·lar panells solars per generar la seva energia, reduïr la factura de la llum i acollir-se a les bonificacions fiscals que hi ha ara mateix i que permeten canviar la manera en que consumim energia.Ara bé, quantes empreses tenen en compte que una instal·lació de panells solars de certes dimensions requereix d'un manteniment solar fotovoltaic perfecte pel seu correcte funcionament?

El manteniment dels parcs solars és relativament senzill i fàcil de realitzar si disposem de les mesures prèvies correctament realitzades i preparades. Això si, requereix una periodicitat amb petites revisions que serveixen per tenir un control total del sistema al complet.

Com dividim cada manteniment per la vostra planta solar?

Per gaudir d'un bon control en la instal·lació fotovoltaica a la teva nau industrial o empresa hi ha que controlar a la perfecció la relació de productes que tenim. El seu correcte funcionament en general és la clau per un bon rendiment.

Els mòduls fotovoltaics

Els panells solars són els encarregats de transformar la radiació solar en electricitat, si un element del conjunt no està funcionant a la perfecció afecta directament a la producció i el funcionament òptim es pot veure reduït.

A més d'un panell solar net tenim que revisar el cablejat i l'anclatge de cada panell solar. És molt important revisar el cablejat per evitar sobretensions.

Els inversors

Els inversors solars necessiten d'una bona ventil·lació i d'unes connexions en perfecte estat per evitar qualsevol sobrescalfament. En les revisions preventives es realitza tot tipus de revisió per que l'inversor sempre estigui d'un bon estat i per tant, d'un rendiment excepcional.

El sistema elèctric

El cablejat elèctric de cada instal·lació requereix disposar del cablejat sense cap rascada, els quadres elèctrics sense filtracions d'aigua i correctament tancats de manera hermètica. Hem de tenir molta atenció en què el cablejat pot ser afectat per ratolins i que pot afectar directament al total de la instal·lació solar fotovoltaica.

Els acumuladors o bateries (baterías)

L'acumulació d'energia en una instal·lació solar la tenim si vam instal·lar bateries o acumuladors. En aquest dispositiu s'ha de tenir en compte que es pot acumular brutícia en els connectors i els hem de netejar per gaudir d'unes bateries en ple rendiment i sense possibilitat d'error.

L'estructura coplanar i l'estructura inclinada

L'estructura és allà on subjectem cada panell solar i cal tenir aquest component en perfectes condicions encara que és difícil que pateixi desperfectes o oxidacions. Ara bé, en els manteniments preventius que oferim per grans plantes solars revisem totes les estructures.

Quina és la millor opció per un manteniment solar fotovoltaic perfecte?

Cada instal·lació solar industrial requereix d'unes necessitats diferents en el seu manteniment. Ara bé, a Becquel disposem de diferents opcions que permeten a cada client decidir fins disposa la seva instal·lació fotovoltaica funcionant al 100% del seu rendiment. A més, ho complementem amb dues opcions molt importants com són les neteges dels panells solars acompanyades de la revisió de les instal·lacions solars amb termografia, tant amb drone com amb un escàner de mà.

Podem veure els plans que disposem a Becquel i que deixem a disposició dels nostres clients i que també oferim a qualsevol altre client amb panells solars a la seva empresa però sempre amb una visita tècnica prèvia.