OLIMPFRUIT, la nostra primera instal·lació solar industrial mitjançant crowdfunding

Primera empresa del sector agrícola de Lleida en utilitzar aquest tipus de finançament

OLIMPFRUIT, amb seu a Seròs, llança la campanya de finançament col·lectiu mitjançant la plataforma Ecrowd! L'objectiu és instal·lar un sistema de panells solars per l'autoconsum industrial per a la demanda d'energia d'aquesta empresa familiar especialitzada en la fruita de temporada. Estaríem parlant de la necessitat d'assolir la xifra de 63.000 euros.

La microfinanciación colectiva, “crowdfunding” o “crowdlending” ha llegado para ser un referente en el sector fotovoltaico y OLIMPFRUIT vol aprofitar el moment per promocionar i instal·lar la seva planta fotovoltaica.

¿Què és el crowdfunding? És una nova dinàmica que descriu la cooperació, atenció i confiança col·lectiva de persones que treballen conjuntament i inverteixen uns diners en altres recursos, normalment mitjançant Internet, per a donar suport a esforços iniciats per altres col·lectius.

Proposta de la instal·lació solar per a Olimpfruit

Per això, i utilitzant la plataforma Ecrowd!, vol trobar el finançament necessari per a instal·lar la seva planta de 98,4 kWp. Aquesta instal·lació estarà composta per 240 panells solars de 410W amb estructura coplanar i un inversor Huawei per a soportar la producció.

S'estima que amb aquesta planta solar, OLIMPFRUIT (SAT BEPA) consumirà el 71% de l'energia produïda, arribant a disfrutar d'una cobertura solar de més del 50% sobre el seu consum total. A part de poder calcular que generarà 136.433 kWh/any i la nau consumirà 97.312 kWh/any. Amb aquesta proposta, la inversió estarà amortitzada en un període de 4 anys.

Amb el projecte Ecrowd! es proposa a tots els interessats en energies renovables o en el projecte en general, poder participar en aquesta iniciativa amb la quantitat que els hi sigui possible; amb una inversió total de 63.000€ i una rentabilitat del 3,5% anual.

Una vegada assolit el pressupost publicat, la instal·lació solar serà executada per la nostra empresa, que ens encarregarem de tot el procés de realització i legalització del sistema fotovoltaic.

Actualització

La campanya de crowdlending per la Cooperativa SAT Bepa organitzada a la plataforma Ecrowd! acaba deu dies abans del plaç establert i ja disposa de la totalitat del pressupost. Moltes gràcies a tots/totes per la col·laboració. Entre tots el canvi és possible.

Anima't i participa en la primera instal·lació solar mitjançant crowdlending de Lleida!