Autoconsum, per què és important?

Autoconsum

created by dji camera

Exposem les raons per les quals l'autoconsum és important i ens beneficia a tots

La solució que es va prometre, generar energia neta i barata per consumir-la en el moment que la necessitem en qualsevol lloc del planeta. A quin preu podem generar energia per l'autoconsum? Com podem col·laborar per millorar la xarxa elèctrica? Aquest són els tipus de preguntes que podrem respondre després de llegir aquest artícle.

L'energia solar té un cost aproximat d'uns 0,04 €/kWh de generar. Si la comparem amb el preu infradiari que trobem a l'OMIE (mercat intradiari) el dia d'avui, és 0,02 €/kWh més barata. A la diferència de preus hi hem d'afegir altres conceptes que paguem a la nostra factura que encareixen el preu de l'energia fins a fer-lo entre 3 i 5 vegades més elevat. Entre aquests conceptes, hi tenim que incloure el cost de la xarxa elèctrica o el marge de la comercialitzadora elèctrica que hem contractat.

A la nostra factura també van inclosos el cost de transmissió i distribució, el marge de la comercialitzadora elèctrica que hem contractat, el robatori d'energia, entre molts altres.

El problema de la xarxa elèctrica no és únic, i ja s'ha teoritzat en molts països europeus. Les solucions són diverses, però la majoria de països amb els que ens agradaria comparar-nos estan incentivant les instal·lacions d'autoconsum. Ho fan assumint el cost de la xarxa i subvencionant cada kWh d'energia exportada.

Aquest mètode ajuda a la penetració de l'autoconsum, ja que es pot considerar un petit negoci. Si més no, a llarg termini pot resultar perjudicial per a l'economia, ja que estem donant diners de les arques públiques a una activitat ja rentable.

Solucions per aconseguir el somni de generar la teva pròpia energia

Nosaltres pensem que la manera de ser justos és pagar pels serveis que rebem i rebre diners pels serveis que oferim. Així, la millor solució seria la de simplificar les traves administratives i requisits tècnics per accedir a la xarxa elèctrica.

Si todos los autoconsumidores pudieran acceder a la venta libre de la electricidad restante, el precio de la energía bajaría, ya que el coste marginal de producción solar es 0 €/kWh. También, la red de distribución y transmisión de energía podría continuar creciendo a un ritmo sostenido, y no tendría un coste tan elevado para los consumidores.

En resumen, los puntos clave del autoconsumo son:

Concloem dient que l'autoconsum ens beneficia a tots. No solament accedim a l'energia a un preu reduït sinó que també ajudem a cuidar el planeta Terra.

A Becquel t'ajudem a aconseguir aquesta somiada idea de l'autoconsum; molts clients ja disposen d'un gran estalvi amb els panells solars, i a part poden comprovar la seva energia generada/consumida. No ho dubtis i contacta amb nosaltres.