Generen energia els panells solars quan plou?

Podem afirmar que els panells solars si que funcionen en dies ennuvolats o plujosos

Dins el món de l'energia solar fotovoltaica hi ha un tipus de preguntes que es solen repetir sovint. Els panells solars funcionen quan plou? Funcionen un dia ennuvolat? La veritat és que sí, funcionen.

Els panells solars funcionen a través de l'energia solar, per això, la societat associa amb facilitat que si no fa Sol deixen de produir energia. Però ens agradaria desmentir aquesta afirmació ja que és totalment falsa, els mòduls fotovoltaics funcionen igual amb mal temps que amb bo, encara que el rendiment sigui diferent. Al contrari del que solem escoltar, la pluja o les pedregades no són enemics dels sistemes d'energia solar fotovoltaics.

Els panells solars funcionen quan plou?

Creiem que és de fàcil resposta la pregunta, sí, els panells solars funcionen amb la pluja. Si plou o hi ha tempesta elèctrica el teu sistema segueix generant energia, segurament no serà igual que un dia de Sol radiant però els mòduls solars estaran sempre estaran produint energia.

Les dades tècniques ens diuen que en dies de núvols els panells solars generen entre un 30% al 50% de la seva producció i en dies de pluja intensa parlem d'una producció del 10% al 20%. Per tant, la producció existeix però és residual.

A més, un dia de pluja ajuda a retirar les capes de pols, sorra o brutícia acumulades a la part superior dels panells solars. Per tant, la conclusió seria que segueixen produint energia apta per l'autoconsum i gràcies a ella es neteja tota la instal·lació sense passar per neteges certificades i recomanades en certs períodes de cada instal·lació.

I la boira permet tenir el mateix rendiment amb els panells solars?

No obstante, tenemos estudios propios donde se ve que la niebla en Lleida suele estar unos 26 días al año; este sería el “peor” caso para los paneles, ya que su rendimiento baja a un 60% de su capacidad total.

Després de la lactura d'aquest post ens agradaria haver aclarit els dubtes que solen sorgir sobre el funcionament dels mòduls solars els dies que no hi ha Sol, i confirmar que funcionen igualment!