La Unió Europea actualitza l'etiqueta energètica dels electrodomèstics

Com afecta aquest canvi als consumidors finals? El canvi d'identificacions pels electrodomèstics passa a ser obligatori el pròxim dia 1 de març. En aquesta data la nova escala de valors modificarà l'actual de manera progressiva i deixarem de veure els coneguts A, A+, A++ i A+++.

Quin significat tenen les etiquetes energètiques?

No hi ha marxa enrere, la Unió Europea simplifica i torna a la escala inicial de la A a la G. Segurament durant aquests pròxims mesos moltes empreses del sector comencin a entregar els productes amb els dos etiquetats energètics. El que ja coneixem amb les sigles A+ i l'actual de la A a la G. A més, inclou una llista amb tots els electrodomèstics disponibles per la consulta de manera pública.

Informació més visual i fàcil d'entendre

El significat segueix essent el mateix però la Unió Europea vol que aquesta informació sigui expressada d'una manera més clara i comprensible pel consumidor final. Ja que s'havia detectat que tots els consumidors van directes als productes amb més certificació sense validar la seva etiqueta energètica.

El gran canvi en la categorització dels electrodomèstics més eficients establerts en la categoria A+++ quedarà establert dintre la categoria o classe B. D'aquesta manera la categoria A quedarà a l'espera de nous productes i de que la millora en l'eficiència energètica sigui real i diferencial.

Què inclou la nova etiqueta energètica?

Depenen de quins electrodomèstics, les noves etiquetes energètiques no només informen del consum elèctric, també ho fan del cicle de rentada, capacitat d'emmagatzematge o del soroll.

A més, cada electrodomèstic inclou un codi QR que els usuaris poden escanejar i obtenir més informació sobre el producte. L'Unió Europea ja té aprovat i disponible les etiquetes base per realitzar aquests certificats per rentadores, assecadores, neveres, llums, pantalles i televisors.

Com és la nova etiqueta energètica?

La nova etiqueta energètica disposa dels següents apartats: