Energia fotovoltaica, què és?

plaques becquel

L'energia fotovoltaica aprofita la radiació solar gràcies als panells, coneixes els seus avantatges i en què consisteix?

L'energia fotovoltiaca és considerada una energia verda, i cada dia és més pionera al nostre país. Amb ella, es vol reduir la contaminació i a més ser molt més eficients energèticament parlant.

Cada vegada és més habitual plantejar-nos instal·lar energia fotovoltaica a les nostres llars o negocis i començar a ser autosuficients generant l'energia que nosaltres mateixos produïm. El que aconseguim és reduir la factura elèctrica notablement o en la seva totalitat, depenent de com de gran sigui la instal·lació i el consum que tingui el lloc.

Què és l'energia fotovoltaica?

Es tracta d'un tipus d'energia renovable, inesgotable i no contaminant que recol·lecta l'energia a través de panells solars per al consum propi.

A més, l'energia fotovoltaica s'alterna moltes vegsades amb l'aerotèrmia, que és un altre tipus de sistema energètic respectuós amb el medi ambient i que també està en auge.

Dins del tipus d'instal·lacions solars existeixen dos tipus:

En el cas de ser connectades a la xarxa elèctrica, tindran l'energia que produeixin els mòduls i l'accés normal a la xarxa elèctrica, per quan els panells no produeixin. En canvi, les aïllades no es connecten a la xarxa, llavors quan els mòduls solars no generen energia l'agafen de bateries externes.

Quins són els principals beneficis de l'energia fotovoltaica?

A continuació li detallem els principals factors més beneficiosos de l'energia fotovoltaic:

De quin material estan fets?

Avui en dia existeixen dos tipus de materials amb els que es construeixen els panells solars i depenen de l'ús que li vulguem donar a la instal·lació. Serien de silici policristalí, que és un material més resistent i és per això que són de major cost i de silici monocristalí que és una mica menys resistent i per tant el preu és inferior.