Les ajudes per comprar un vehicle elèctric arriben fins als 5.500 euros

Amb la motivació que el canvi energètic és una de les sortides després de la crisi del coronavirus l’Estat Espanyol activa 3,750 milions d’euros per la recuperació del sector de l’automoció. Teníeu pensat comprar-vos un nou vehicle?

Una de les principals condicions és l’entrega d’un vehicle d’almenys deu anys en circulació per a desballestar. A partir d’aquí podreu obtenir més o menys descompte en el vostre nou vehicle.

La totalitat de la inversió de l’Estat és de 3.750 milions d’euros, una gran part d’aquesta inversió, 2.690 milions es destinarà en inversions en la cadena de valor de la indústria. Ara bé, destinen 250 milions d’euros per la renovació del parc públic com recàrrega de vehicles elèctrics i 250 milions d’euros per la renovació de vehicles sostenibles.

Mapa dels carregadors elèctrics de Catalunya

Quan i Quant? El pla per renovar els vehicles privats ja és efectiu des del passat dimarts i destinen més de 230 milions a turismes i vehicles comercials i 20 milions més per la indústria i autobusos.

Per beneficiar-se d’aquesta ajuda tot ciutadà ha d’entregar un vehicle de més de deu anys d’antiguitat per desballestar (pot ser a titularitat pròpia o d’un familiar de primer grau) i que el cotxe adquirit estigui entre els més eficients del moment. La subvenció serà més elevada com més eficient sigui el vehicle adquirit.

El preu del vehicle adquirit no pot superar els 35.000 euros si volem aprofitar el pla MOVES, una xifra que pot elevar-se a 45.000 euros en el cas de persones amb mobilitat reduïda o en el cas d’adquirir vehicles amb etiqueta zero.

Fins a 5,500 euros de descompte pel teu nou vehicle elèctric

Els turismes o vehicles comercials estan subvencionats amb fins a 5,500 euros per a particulars o autònoms que adquireixin un amb etiqueta zero emissions i entreguin un vehicle pel seu desballestament. Aquests vehicles han de ser un 45% més eficients de l’oferta amb etiqueta de classificació A o B. Els catalogats amb etiqueta A rebran una subvenció de 1.000 euros i els etiquetats amb la B de fins a 600 euros. Els vehicles etiquetats amb etiqueta ambiental C del tipus A tindran una ajuda de 800 euros i els etiquetats amb B de 400 euros. Els interessats en un vehicle elèctric i que no entreguin cap vehicle tindran una subvenció de fins a 4,000 euros.

En el món de les pimes les ajudes van de 3.200 euros a 350 i per les grans empreses de 2.800 euros a 300.

Com tota subvenció-ajuda hi ha un límit pel que fa al vehicle adquirit. El preu màxim del vehicle ha de ser 35.000 euros i les quanties en ajuts incrementen en 500 € en cas que el comprador tingui una renda inferior a 1.500 euros al mes, mobilitat reduïda o aporti un vehicle de més de vint anys pel seu desballestament.

Quins vehicles elèctrics o híbrids endollables hi ha al mercat?

En el mercat de l’automòbil podem trobar vehicles de totes característiques però que entrin dintre del catàleg establert per l’Estat és més reduït.

El Seat Mii és un dels nous vehicles que ha sortit al mercat i el podem trobar per uns 16.000 euros i ens permet moure’ns 100% elèctric amb un màxim de 280 quilòmetres. La seva bateria necessita quatre hores de càrrega si ho fem amb corrent alterna i 7,2 kW i si ho fem amb una connexió ràpida de corrent continua i 40 kW arriba al 80% en una hora.

Una altra marca amb bastants vehicles elèctrics o híbrids endollables al mercat és KIADisposa del Niro híbrid endollable, el Niro elèctric, el Soul, Xceed híbrid endollable, el Ceed o l’Optima. Tots aquests vehicles es mouen per sota els 35.000 euros de límit establert per l’Estat.

Volkswagen disposa de tres vehicles elèctrics com són el Up, el Golf elèctric o el nou ID.3. Tots ells els podem trobar per sota dels 35.000 euros establerts com a màxim.

Hyundai té una gran família de vehicles elèctrics i híbrids endollables que també es mouen per sota del màxim de 35.000 euros. Aquests vehicles són el IONIQ, Kona o el Tucson.

Per últim repassem la marca Opel amb diferents vehicles sostenibles com el E-Corsa o GrandLand X però el segon vehicle supera els 35.000 euros de topall marcat per l’Estat.

Hi ha més marques que disposen de vehicles elèctrics o híbrids endollables. Si esteu interessats a saber més marques i opcions podeu escriure a becquel@becquel.com i us informarem de tot sense cap problema.

I les motos tenen subvenció? Si

Les motocicletes elèctriques tenen una ajuda de 600 a 800 euros i els vehicles industrials o comercials de gas podran rebre una subvenció de 3.600 euros a 13.500 euros i els de gas natural entre 4.500 i 13.500 euros.

Quins carregadors de vehicle elèctric puc instal·lar a casa?

A Becquel treballem per l’estandardització del vehicle elèctric, híbrid endollable i sostenible. Per aquest motiu completem els nostres serveis amb la instal·lació i venda de carregadors de vehicle elèctrics i la seva posterior instal·lació. Els nostres cargadors eléctrics s’adapten a totes les necessitats bàsiques de les cases residencials com les empreses que volen oferir els serveis als treballadors o clients.

Disposem dels carregadors Wallbox en les seves potències corresponents. Comencem pel Wallbox Pulsar i el Pulsar Plus amb potències de 7,4 kW i 22 kW, seguidament tenim el Wallbox Copper SB amb 22 kW de potència i en breus arribarà el Wallbox Quasar que permet una càrrega bidireccional entre el vehicle i la casa. Tots els trobareu al web de Becquel o ens podeu contactar per saber més informació.