Iniciem una compra solar col·lectiva a Vallfogona de Balaguer

compra col·lectiva

Cada vegada són més els municipis que aposten per les compres col·lectives y així poder potenciar l'estalvi

L'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer amb la nostra col·laboració inicia aquest 2 de juliol la nova compra solar col·lectiva per promocionar i realitzar la transició energètica a tots/es els/les interessats/ades en l'energia solar fotovoltaica per l'autoconsum.

Aquesta recent iniciativa s'està portant a terme gràcies a l'organització de l'Ajuntament; i Becquel vam ser l'empresa triada després d'un procés de selecció amb altres companyies especialitzades en energia solar del territori. La nostra empresa, amb seu a Alcarràs, no és la primera compra solar col·lectiva que realitza, ja que disposa de diverses en funcionament com són Raïmat, Lleida, Bellvís i els Arcs, Rodonyà, entre d'altres municipis.

La clau de l'èxit en aquests projectes conjunts és l'acció per la reducció de costos a cada instal·lació gràcies a la col·laboració entre veïns/es i el mateix Ajuntament; cosa que moltes vegades és el factor que fa que el client es decideixi a instal·lar panells solars als seus habitatges, podem parlar de descomptes entre 300 i 500 euros per cada instal·lació.

A més, com a dada interessant, podem resaltar que l' Ajuntament de Vallfogona de Balaguer bonifica el 50% de l'IBI durant 5 anys i el 95% de l'impost d'obres per la instal·lació de panells solars. Aquesta bonificació és vàlida en municipis com Vallfogona, La Ràpita i Hostal Nou i la Codosa; encara que la majoria d'ajuntaments estan començant a impulsar aquestes mesures per a que la gent s'acabi de decidir a fer el canvi.

Trobareu més informació el pròxim 2 de juliol a la sala d'actes de l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer a les 19.30 hores de la tarda. L'emergència climàtica és un fet, contribueix al canvi energètic i suma't a l'energia solar fotovoltaica.