Com funciona una instal·lació de panells solars?

plaques solars en una casa unifamiliar

Moltes vegades comencem parlant d'instal·lacions de plaques solars com si tothom sap que és i com funciona, avui us portem la guia definitiva per entendre tot el procés

En el moment que t'interessa el món de l'energia solar ja hem guanyat un punt. Aquest canvi energètic suposa un altre gran canvi a tots els nivells. Comencem pel canvi social, el canvi de consum energètic, econòmic i de sostenibilitat.

Quins són els seus components?

Per poder saber com funciona una instal·lació de plaques solars en una casa residencial el primer que hem de saber és quins components incorpora aquesta instal·lació:

El primer de tot i més important són les plaques solars. Són el producte essencial i encarregades de recollir i transformar l'energia solar en electricitat.

El segon és l'inversor. Aquest aparell és l'encarregat de convertir l'energia recollida per les plaques solars (continua) en energia (alterna) per poder utilitzar-la en la teva instal·lació de plaques solars per l'autoconsum.

El tercer producte és l'estructura. Aquest producte és l'encarregat de fer de pont de subjecció entre la placa solar i la teulada de la casa. Permeten la fixació correcte per poder obtenir el màxim rendiment amb la inclinació i orientació més òptima possible dintre de cada instal·lació per l'autoconsum.

El quart dispositiu és opcional. Però nosaltres l'incorporem en tots els projectes. És un mesurador d'energia. Aquest aparell permet saber l'energia enviada a la xarxa i l'energia demanada de la xarxa per poder tenir electricitat en moments de pluja, a la nit o qualsevol situació que l'habitatge ho requereixi.

A més, comptem amb el petit material elèctric utilitzat com cablejat amb les proteccions solars requerides o canaletes per protegir els cables del sol o qualsevol situació a l'aire lliure. Com a extra, totes les nostres instal·lacions compten amb inversors híbrids, els quals estan preparats per incorporar bateries en un futur i no haver de fer el canvi.

Totes les nostres instal·lacions de plaques solars per l'autoconsum compten amb monitoratge gratuït amb cada instal·lació a través del vostre telèfon mòbil o del navegador del vostre ordinador.

Si t'interessa el món de l'energia solar, vols instal·lar plaques solars a casa teva o a la teva empresa, oferim servei 100% gratuït i sense cap compromís. Estudiem cada cas per separat i oferim estudis personalitzats i adaptats a les teves necessitats.