Autoconsum, en què consisteix?

Tot el que has de saber sobre l'autoconsum solar

L'autoconsum és un sistema mitjançant el qual utilitzes l'energia que tu mateix produeixes, i el més habitual és que provingui del Sol. A part, de fer-te més independent de les companyies elèctriques i aconseguir-te un estalvi a llarg termini.

L'habitual és que es realitzi l'emmagatzematge de l'energia solar mitjançant panells fotovoltaics que permetin transformar-la en energia elèctrica.

Quins elements necessitem?

A continuació us esmentem quins són els materials globalment necessàris (depenent del tipus de planta que realitzis hi haurà alguna part que no sigui necessària o falti alguna cosa) per realitzar una instal·lació solar per l'autoconsum, amb links directes a la botiga digital qu es troba al nostre web:

És important quan tractem el tema de l'autoconsum que l'habitatge o el local tingui un aïllament correcte perquè sigui més eficient.

Certificat d'eficiència energètica, és imprescindible?

El certificat d'eficiència energètica consisteix en un document que valora en funció de les qualitats de l'habitatge o local en quina mesura és eficient.

Quan parlem de l'autoconsum i aprofundim en els temes que estan relacionats amb l' estalvi de la llum és necessari, avui en dia, saber que comptem amb la obligació de qualificar el nostre habitatge o local en relació a la eficiència energètica.

Ja fa uns anys que els nous electrodomèstics van etiquetats amb lletres i colors segons la seva eficiència energètica i si parlem d'autoconsum està totalment relacionat amb això.

Gràcies als avenços constants, cada vegada és més fàcil tenir un habitatge sostenible tenint en compte els següents factors:

No obstant, és veritat que s'ha convertit en una cosa imprescindible el qualificar energèticament l'habitatge o el local, el que comporta sol·licitar dit certificat.